Strikkevideoer

Mine strikkevideoerne har til formål at;

  • Invitere dig ind i mit strikkeunivers.
  • Guide dig i de teknikker, jeg bruger i mine strikkeopskrifter.
  • Introducere dig til forskellige måder at anvende nogle af mine designs på.

LÆR AT STRIKKE BOPPIN’ BLUES-SJAL

Boppin’ Blues-sjalet er mit bud på det meget populære lille, strikkede sjal. Egentlig er det så småt, at det kan gå under kategorien halsklud – det er så småt, at når det bliver for varmt om halsen kan det lige være i baglommen eller bruges til at tørre en svedig pande med.

OPDATERING PÅ MINE PLANTETRYK

Først på året var I med på mit værksted, hvor I fik et indblik i mine arbejdsprocesser når jeg trykker med planter. Jeg er altid i gang med eksperimenter og processer – nogle bliver til færdige værker og produkter, andre vedbliver med at være en del af arbejdsgangen i min skabende praksis.

SY DIN EGEN STRIKPOSE AF GENBRUGSSTOFFER

Mine poser er udviklede, fordi jeg havde brug for ny emballage til mine produkter. Sammen med min veninde Anette har vi udviklet forskellige poser, som jeg pakker mine strikprodukter og garn i. Posen er genial som strikkepose, og er udelukkende syet af rene genbrugsmaterialer.

JEG EKSPERIMENTERER STADIG!

I dette afsnit er jeg fortsat i gang med plantetryk-eksperimenter, så I får lige at vide, hvad der er sket siden sidste video.
Jeg er også i gang med opskriftskrivning af en Stubbekøbing Hue.

JEG EKSPERIMENTERER MED PLANTETRYK

Nyt år, nye videoer fra mig. I dette afsnit er jeg på værkstedet, hvor jeg er i gang med de første afprøvninger i den arbejdsproces, der skal føre mig videre til nye strikprodukter og udstillingsværker.

SE HVORDAN DU STRIKKER JULEHJERTER!

Nu er det lige op over, at det bliver jul. Her hos mig er det meste af vores julepynt naturligvis strikket, og hvis du mangler noget til træet d. 24., så kan du se her, hvordan du strikker julehjerter.

ÅRETS NISSEHUEDESIGN!

Jeg er endelig tilbage efter en hektisk sommer og efterår! Julen står for døren, så selvfølgelig handler dette afsnit om mit nyeste design til en nissehue, og jeg viser også, hvordan du selv kan strikke den!

PLANTETRYK PÅ STRIK

Jeg kalder det plantetryk eller botanisk tryk, og jeg bruger planter og en tom serigrafiramme. Jeg trykker direkte på mit strik eller på papir med vilde planter, der vokser i naturen eller haven. Se med og få et indblik.

PLANTEFARVNING PÅ STRIK (DEL 2)

Jeg tager de farvede tørklæder op af farvebadet – de to farvebade er lyng og kraprod. Tørklæderne er først strikket i lyst uldgarn i forskellige kvaliteter og farver, og derefter plantefarver jeg dem.

PLANTEFARVNING PÅ STRIK (DEL 1)

Videoen er første del af en guidet tur ind i mit plantefarveværksted, og jeg håber det giver inspiration til, at du selv har lyst til at prøve plantefarvning eller kan værdsætte alle de smukke garner og produkter, der er derude som andre har plantefarvet.

EKSTRA TUTORIAL TIL FEMERNBÆLT

Da jeg så tutorial til Femernbælt-grundmodellen syntes jeg, at der manglede et par oplysninger. Derfor har jeg optaget denne ekstra tutorial.
Se den i sammenhæng med den originale tutorial til Femernbælt.

FEMERNBÆLT – TUTORIAL TIL GRUNDMODELLEN

I denne tutorial gennemgår jeg stille og roligt de forskellige skridt til at strikke Femernbælt Blusen. Blusen er grundmodellen i mit Femernbælt-univers.
Alle Femernbælt-modellerne er strikket oppefra og ned.

FEMERNBÆLT – DET ARBEJDER JEG PÅ LIGE NU!

Jeg har mange Femernbælt-modeller på pindene – faktisk er det ikke kun den model jeg strikker lige nu, og i denne video præsenterer jeg nogle af dem.

FEMERNBÆLT – EN MODEL MED MANGE VARIATIONER

Femernbælt-universet begyndte med en Femernbælt trøje, men er vokset til mange forskellige modeller og variationer. Du får tips til, hvordan du kan strikke din egen, og så viser jeg også nogle af de Femernbælt-projekter, jeg selv strikker på lige nu.

TUTORIAL: SÅDAN STRIKKER DU RØRET: SWING, LEMVIG, HOLSTEBRO, RØDOVRE OG SWINGING

Swing-rør er strikket i den samme teknik som mit Smut-huerør. Forskellen er, at Swing er strikket i et andet materiale og med flere masker.
I denne video kigger vi på, hvordan du kan strikke de forskellige variationer.

SWING, LEMVIG, HOLSTEBRO, RØDOVRE OG SWINGING – HVAD MON DE HAR TIL FÆLLES?

De fem rør er alle strikket i samme teknik, og kræver kun et enkelt garnnøgle – altså 100 gram garn. I dette afsnit viser jeg dig, hvordan du strikker dem.

TUTORIAL: SÅDAN STRIKKER DU HUERØRET SMUT

Smut er et lille huerør, som kan bruges som halsedisse, hue eller pandebånd. Hvis du har lyst til at se hvordan Smut kan bruges, kan du se det i min video om Smut og Knut.

KNUT OG SMUT ER TO SIDER AF SAMME SAG

I denne video vil jeg vise jer, hvordan du kan bruge Knut og Smut som begge er et huerør. Knut er maskinstrikket, og Smut er håndstrikket.
Jeg viser hvordan jeg strikker Smut, så du nemt kan komme igang med at strikke din egen version.

“HALSLYKKE”- OG “DEN LILLE STRIBEDE”-KOLLEKTION

I dette afsnit vil jeg introducere jer til, hvordan jeg strikker mine halslykker og fremvise de forskellige produkter i “Den lille stribede” og måder at anvende dem på.

SÅDAN STRIKKER JEG HUER!

I kommer med ind i mit strikkeværksteds maskinrum, og jeg deler min store passion for strikkede huer.

FEMERNBÆLT-KJOLE – RAGLANUDTAGNING

Femernbælt-modellerne er et lille univers over den samme grundmodel. I denne tutorial viser jeg, hvordan jeg strikker raglanudtagningen i Femernbælt-kjolen.

DREJET KRYDSOPSLAGNING

Denne opslagning giver en mere elastisk kant end almindelig krydsopslagning. Det er dermed ikke nødvendigt at slå op over to pinde.

ELASTISK AFLUKNING

Hvis jeg gerne vil have en elastisk aflukning, f.eks. på et sjal, og jeg syntes det er svært at få aflukningen ens og jævn, når den skal lukkes løst af, og det heller ikke virker ved at gå op på tykkere pind, så bruger jeg denne aflukning.

3 MASKER DREJET LØST AF

Masker løst af giver en fin afslutning eller kant. Jeg vil vise 3 masker drejet løst af. Brugt i modellen 19/19-huen.

SJAL MED INDBYGGEDE LØBEMASKEFRYNSER

Et trekantet sjal med indbyggede frynser, dvs. at du ikke skal sætte frynserne på bagefter når sjalet er færdigstrikket. Dette sjal strikkes i rillestrik, og jeg begynder i spidsen og udtager i hver side, i begyndelsen af hver pind – de første 4 masker i hver side bruges til frynser og der udtages i den 5.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKEFRYNSER – 2 yderste masker løber i hver side 

For at kunne lave løbemasker, skal du have strikket det, maskerne skal løbe i. Du kan have løbemasker i begge sider eller bare i den ene side. Løbemaskerne i dette tørklæde kommer på aflukningspinden.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKER I SIDERNE – 1.- og 3.-yderste maske løber

For at kunne lave løbemasker, skal du have strikket det, maskerne skal løbe i.
Du kan have løbemasker i begge sider eller bare i den ene side. Løbemaskerne i dette tørklæde kommer på aflukningspinden.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKER I SIDERNE – 2.- og 3.-yderste maske løber

For at kunne lave løbemasker, skal du have strikket det maskerne skal løbe i.
Du kan have løbemasker i begge sider eller bare i den ene side. Løbemaskerne i dette tørklæde kommer på aflukningspinden.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKER I SIDERNE – 2.- og 4.-yderste maske løber

For at kunne lave løbemasker, skal du have strikket det, maskerne skal løbe i. Du kan have løbemasker i begge sider eller bare i den ene side. Løbemaskerne i dette tørklæde kommer på aflukningspinden.

VAFFELSTRIK (forskudt halvpatent)

Når jeg kikker i gamle strikkebøger, kaldes det også dobbeltmaske eller forskudt halvpatent, men jeg kalder den VAFFELSTRIK. Mønstret går over 4 pinde og et lige maskeantal. Du kan ikke strikke 2 mønstermasker ved siden af hinanden. Første og sidste maske strikkes ret. 1. og 3.

VAFFELSTRIK MED VARIATION – ONE

Nogle gange kan man ændre en enkelt maske i en teknik og så ændrer udtrykket sig markant. Det er det, jeg har gjort i denne teknik, som er udsprunget af VAFFELSTRIK. Jeg har ændret en retmaske til en vrangmaske. Brugt i modellen “Megaværk Bluse”.

BOLVÆRK

Denne teknik har jeg brugt i min strikkebog “Strikværk”. Det er en teknik, som kan strikkes i meget tykt garn, og jeg synes, den får det tykke garn til at virke lettere. Teknikken er nemmest at strikke, hvis du strikker lidt løst. Mønster deleligt med 3 + 1 masker.

PPP

Denne teknik har jeg brugt i min strikkebog “Proces, Produkt, Performance”, og den eneste teknik jeg har brugt og strikket variationer over. Teknikken er nemmest at strikke, hvis du strikker lidt løst. Mønster deleligt med 3 + 2 masker.