Strikkevideoer

Mine strikkevideoerne har til formål at;

  • Invitere dig ind i mit strikkeunivers.
  • Guide dig i de teknikker, jeg bruger i mine strikkeopskrifter.
  • Introducere dig til forskellige måder at anvende nogle af mine designs på.

DREJET KRYDSOPSLAGNING

Denne opslagning giver en mere elastisk kant end almindelig Krydsopslagning. Det er dermed ikke nødvendigt at slå op over to pinde.

ELASTISK AFLUKNING

Hvis jeg gerne vil have en elastisk aflukning, f.eks. på et sjal og jeg syntes det er svært at få aflukningen ens og jævn når den skal lukkes løst af og det heller ikke virker ved at gå op på tykkere pind, så bruger jeg denne aflukning.

3 MASKER DREJET LØST AF

Masker løst af giver en fin afslutning eller kant. Jeg vil vise 3 masker drejet løst af. Brugt i modellen – 19/19 huen.

SJAL MED INDBYGGEDE LØBEMASKE FRYNSER

Et trekantet sjal med indbyggede frynser, dvs. at du ikke skal sætte frynserne på bagefter når sjalet er færdig strikket. Dette sjal strikkes i rillestrik og jeg begynder i spidsen og udtager i hver side, i begyndelsen af hver pind – de første 4 masker i hver side bruges til frynser og der udtages i den 5.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKEFRYNSER – 2

Yderste masker løber i hver side.
For at kunne lave løbemasker skal du have strikket det maskerne skal løbe i. Du kan have løbemasker i begge sider eller bare i den ene side. Løbemaskerne i dette tørklæde kommer på aflukningspinden.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKER I SIDERNE – 1 & 3

Yderste maske løber.
For at kunne lave løbemasker skal du have strikket det maskerne skal løbe i.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKER I SIDERNE – 2. og 3.

yderste maske løber.
For at kunne lave løbemasker skal du have strikket det maskerne skal løbe i.

TØRKLÆDE MED LØBEMASKER I SIDERNE – 2. og 4.

yderste maske løber.
For at kunne lave løbemasker skal du have strikket det maskerne skal løbe i. Du kan have løbemasker i begge sider eller bare i den ene side. Løbemaskerne i dette tørklæde kommer på aflukningspinden.

VAFFELSTRIK

Når jeg kikker i gamle strikke bøger kaldes det også dobbeltmaske eller forskudt halvpatent, men jeg kalder den VAFFELSTRIK. Mønstret går over 4 pinde og et lige maskeantal. Du kan ikke strikke 2 mønster masker ved siden af hinanden. Første og sidste maske strikkes ret. 1. og 3.

VAFFELSTRIK MED VARIATION – ONE

Nogle gange kan man ændre en enkelt maske i en teknik og så ændre udtrykket sig markant. Det er det jeg har gjort i denne teknik som er udsprunget af VAFFELSTRIK. Jeg har ændret en ret maske til en vrang maske. Brugt i modellen – Megaværk blusen.

BOLVÆRK

Denne teknik har jeg brugt i min strikkebog Strikværk. Det er en teknik som kan strikkes i meget tykt garn og jeg syntes den får det tykke garn til at virke lettere. Teknikken er nemmest at strikke hvis du strikker lidt løst. Mønster deleligt med 3 + 1 masker.

PPP

Denne teknik har jeg brugt i min strikkebog Proces, Produkt, Performance og den eneste teknik jeg har brugt og strikket variationer over. Teknikken er nemmest at strikke hvis du strikker lidt løst. Mønster deleligt med 3 + 2 masker.